A borkóstolásról

 2011.05.19. 17:13

Voltam már pár borkóstolón, borversenyen, ahol elmagyarázzák az embernek, hogy mire kell figyelni a bor kóstolásakor. Milyen a bor színe, mozgása a pohárban. Az illatában milyen gyümölcsök vagy fűszerek érezhetőek.Olvastam jó pár kóstolási jegyzetet mely igen szofisztikáltan ír az adott borról, számomra elképzelhetetlen ízekről, illatokról. Mondjuk amikor odáig fajul egy borjegyzet, hogy rothadó föld vagy ázott papírhoz hasonlítják a bor illatát, ízét (ki az az állat aki rothadó földet kóstol?) akkor már általában elveszítem a fonalat.

Sokáig kerestem egy egyszerű, mindenki számára érthető módszert, amivel bárki könnyen eligazodhat az illatok és ízek eme kavalkádjában. Nos azt hiszem, hogy megtaláltam a biztos módszert, méghozzá egy videó bemutató segítségével, mellyel bárki elsajátíthatja a magas szintű tudományos borkóstolás minden csínját-bínját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szolonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr312917146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.05.24. 09:25:36

helyesen: Kardrarabarka.
Barkából készítik.

ISándor · http://szolonaplo.blog.hu/ 2011.05.24. 10:00:56

@Laci Today Magazin:
naná, legyünk pontosak
hiszen: "csak trisztán tudományosan" szabad ezt csinálni :-)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.05.24. 10:51:19

@ISándor: nagymamámnak volt egy ősöreg poénja: "Trisztán izolda, vagy szódával izolda?"
süti beállítások módosítása