Matias Kadarka - 2008

 2010.12.08. 21:57

Tegnap Egerben volt némi hivatalos elintézni való ügyem. Ha már ott jártunk elugrottunk St. Andreáékhoz feltankolni némi utánpótlásért illetve a pincébe is sikerült bekukkantani. Szerettem volna venni egy palack Magyalos Kadarkát de sajnos már kifogytak belőle. Feleségem is elkísért s míg én az ügyeket intéztem ő meglepett egy palack Matias Kadarkával :-) Értitek Egerből szekszárdi bort :D vicces de ugyanakkor nagyon kedves is 1700 Ft-ba került s mint megtudtam ez egy negyed női cipő ára.

Szóval este kibontottuk a bort...

Színe élénk piros, nem túl mély, inkább silleres.

Illat: Az asszony szerint szeder és pirosbogyós erdei gyümölcsök (áfonya) nekem kissé pálott (főtt) fa illata van olyan mint amikor az asszony beteszi a vágódeszkát a mosogató gépbe (pedig mindig perelek vele, hogy ne csinálja)

Ízében visszaköszönnek a fanyar gyümölcsök, egyensúly ok, talán kissé az alkohol felé billen de nem zavaró, csekély szénsav és némi fűszer fűszerez (ha nem lenne ez képzavar), a végén kicsi kesernyével. Visszafogott a tannin, megfelelően hosszú lecsengés bár a legvégén már csak az alkohol tüzel.

Összességében jól iható szép, izgalmas kadarka.
Tetszik. Pont 6

Bejegyzés kiegészítése 2010 12 09

Másnap: hát... mit is mondhatnék, ennek a bornak nem tett jót, hogy egy napig pihent. Kissé kiüresedett, az illatából eltüntek a gyümölcsök, az izében felerősödött a kesernye, és az alkohol továbbra is túlsúlyban, érzetre méginkább mint tegnap. A hat pont mára túlzásnak tűnik, jóindulattal is inkább 5. Társaságban még megállja a helyét mert elfogy az első nap, de nem érdemes tartogatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr52503114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása