A sorban következő vörösborom szintén a St. Andrea pincészettől az Akutyafáját nevű bora a 2007-es évjáratból.

A corában vásároltam 2.380,- Ft-ért A borról annyit érdemes tudni, hogy kétféle verzió készült,Az első pinot noir, kékfrankos, turán, alibernet, cabernet franc szőlők házasításából, míg a második összetevői kékkfrankos, merlot, pinot noir.

 

A színe mély, kissé fakó vörös, de nagyon szép.
Az illata nem túl intenzív, de gyümölcsös, kissé fás, a végén egy kis pörköltmogyoró vagy füst érezhető
Íze, az icipicit hangsúlyos alkohol miatt tüzes, de talán a frisseségét is ez adja, tanninjai visszafogottak szinte nem is érezni. A vége kissé gyors és itt is az alkohol marad emékül, de ettől még igen jó ivású könnyed bár nem könnyű bor.

A pinot noir-juk jobban ízlett de egyáltalán nincs mit szégyellni ezen a boron sem. Kellemes mindennapi bor, bár az ára ehhez kissé magas. Az egyetlen problémám csak az, hogy a palackon nincs feltüntetve hogy az első vagy a második verzióval van-e az embernek dolga.

Pont: 5-6
Szeretem innám újra, bár az ára kicsit magas az élményhez, akkor már inkább a pinot ami nem sokkal drágább, viszont sokkal szebb élményt ad.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr702466509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása